Режим роботи магазину:
ПН - ПТ: з 10:30 до 19:00
СБ: з 10:30 до 16:00
НД: вихідний (приймаємо замовлення онлайн)
Каталог товарів

Перша у світі цифрова фотокамера, 1975 рік

Категорії

Стівен Сассон, співробітник компанії Eastman Kodak, в 1975 році розробив і виготовив першу у світі цифрову фотокамеру, що складається з частин кінокамери Kodak Super 8, кількох саморобних плат і чорно-білого CCD-сенсора виробництва Fairchild роздільною здатністю 0,01 МП (100х100).

З матриці зображення надходило до буфера тимчасової пам'яті приблизно за 50 мілісекунд, потім 23 секунди зображення записувалося на магнітофонну компакт-касету. Кількість зображень, що записуються на касету, становила 30 кадрів, хоча касета могла вмістити більше. Це було зроблено спеціально, оскільки на той час касети з плівкою мали місткість 24 чи 36 кадрів.

Як джерело живлення використовувалися 16 NiCd акумуляторів. Камера важила 3,6 кг.

За словами Стівена Сассона, тоді керівництво компанії Kodak не зуміло розглянути справжній потенціал цифрової фотографії, бачачи в ній тільки конкурента, і проєкт був закритий.

Ну а це приставка для телевізора, що дозволяє переглядати зображення з таких касет.

приставка для перегляду фотографій

( 5 )
Рекомендовані товари

Немає на складі

Швидке замовлення

Акумулятори Panasonic Eneloop Pro 2500 mAh (BK-3HCDE/4BE) - нове покоління популярних акумуляторів, які після покупки Panasonic компанії Sanyo прийшли на зміну легендарним Sanyo Eneloop XX. Мінімальна ємність збільшена до 2500 mAh, а номінальна тепер сягає 2550 mAh. Акумулятори Panasonic Eneloop Pro мають ресурс до 500 циклів заряду/розряду.

Головна особливість цих акумуляторних батарей - мала схильність до ефекту саморозряду, на порядки менша в порівнянні з іншими акумуляторами.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*